Jämtlands Gymnasium Wargentin

Jämtlands Gymnasieförbund ansvarar för gymnasieskolan, anpassad gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen i våra medlemskommuner. Förbundets sju skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund.

Jämtlands Gymnasium Wargentin är norra Sveriges största gymnasieskola. Skolan är belägen mitt i centrala Östersund, lokalerna är ljusa och fräscha och har myllrande elevsociala ytor och moderna klass- och arbetsrum. På Jämtlands Gymnasium Wargentin samarbetar vi inom och mellan våra arbetslag och det finns stora möjligheter till kollegialt lärande.

Välkommen att söka jobb hos oss – Tillsammans skapar vi det bästa lärandet!

Beskrivning

Inför läsåret 24/25 söker vi en engagerad rektor till Ekonomiprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde i augusti eller enligt överenskommelse.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som rektor leder du det pedagogiska arbetet och ansvarar för att säkerställa programmets måluppfyllelse, kvalitet, utveckling, ekonomi och personal. Du arbetar nära tillsammans med lärare, mentorer och elevhälsopersonal för att skapa en trygg och högkvalitativ utbildning för våra elever. Du blir en del av ett engagerat rektorsteam som tillsammans arbetar mot skolans och förbundets gemensamma mål.

I din roll som rektor initierar och driver du utvecklingen av verksamheten, med fokus på systematiskt kvalitetsarbete. Vi söker dig som är en inspirerande ledare och som brinner för att ständigt förbättra och utveckla skolan.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant universitets- eller högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet från arbete inom utbildningssektorn. Rektorsutbildning och tidigare arbete som rektor är meriterande. Du har god kännedom om skolans styrdokument och kan leda din skolenhet baserat på vetenskap och beprövad erfarenhet.

För att lyckas i rollen är du en skicklig kommunikatör och trygg i din ledarroll. Du arbetar effektivt både självständigt och i team, är flexibel och har förmågan att anpassa dig till nya förutsättningar. Genom ditt engagerande ledarskap skapar du delaktighet, förtroende och en god arbetsmiljö för både medarbetare och elever. Du drivs av en stark lust att lära och utveckla, och tillsammans med dina kollegor vill du skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en arbetsplats där trivsel, modernitet och dynamik står i fokus. Hos oss blir du en del av ett engagerat team som alltid ställer upp för varandra och som aktivt främjar kollegialt lärande. Vi har dessutom en central chefsstödfunktion, vilket underlättar ditt arbete och bidrar till en positiv arbetsmiljö. Precis som alla våra medarbetare får du ta del av våra generösa personalförmåner så exempelvis friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till semesterväxling.

Möt våra medarbetare

Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att klicka på länken nedan (eller kopiera den och klistra in i din webbläsare). Där har vi samlat några filmer från vår verksamhet. 

Möt våra medarbetare!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-07 eller enligt ö.k.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/50
Kontakt
  • Mia Kvist, Områdeschef, 010-4902404
Facklig företrädare
  • Anne Karlstedt, Sveriges Skolledare, anne.karlstedt@jgy.se
  • Anders Stenwall, Sveriges Lärare, anders.stenwall@jgy.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb