Jämtlands Gymnasium Wargentin

Jämtlands Gymnasieförbund ansvarar för gymnasieskolan, anpassad gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen i våra medlemskommuner. Förbundets sju skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund.

Jämtlands Gymnasium Wargentin är norra Sveriges största gymnasieskola. Skolan är belägen mitt i centrala Östersund, lokalerna är ljusa och fräscha och har myllrande elevsociala ytor och moderna klass- och arbetsrum. På Jämtlands Gymnasium Wargentin samarbetar vi inom och mellan våra arbetslag och det finns stora möjligheter till kollegialt lärande.

Välkommen att söka jobb hos oss – Tillsammans skapar vi det bästa lärandet!

Beskrivning

Vi söker en legitimerad gymnasielärare med behörighet att undervisa i samhällskunskap och engelska. Tjänsten är en tillsvidaretjänst, 100%, med start höstterminen 2024.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med undervisning i samhällskunskap och engelska på olika nationella program på Jämtlands Gymnasium Wargentin, och tillhöra arbetslaget på Hotell- och turismprogrammet.

Du kommer att undervisa i samhällskunskap och engelska och tillhöra ett arbetslag med ambitiösa och engagerade kollegor och förutom att undervisa består dina arbetsuppgifter även att, både självständigt och i samarbete med elever och kollegor, planera, följa upp och utvärdera din undervisning.

Utöver undervisning ingår mentorskap i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid mentorskapet och din förmåga att stötta elever i deras utbildning. Det ställer också krav på att du samverkar med övriga undervisande lärare, kollegor i arbetslaget samt med programmets elevhälsoteam.  

Vem är du?

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med både kollegor och elever. Du är legitimerad gymnasielärare i samhällskunskap och engelska, och har en god förståelse för hur elevers lärande går till samt förmågan till samverkan med såväl våra elever som vårdnadshavare, kollegor och skolledning. Du är insatt i och bekväm med den dokumentation och bedömning som förväntas i läraryrket och använder IT som ett naturligt verktyg i arbetet.

Du brinner för undervisning, har en positiv elevsyn samt har ett passionerat förhållande till lärande och pedagogik. Det kommer att vara viktigt att samverka med dina kollegor och samtidigt kunna arbeta självständigt för att skapa en god lärmiljö för våra elever som bygger på nyfikenhet, ömsesidig respekt samt tydlighet och struktur.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig en trivsam, modern och dynamisk arbetsplats med många kollegor. Jämtlands Gymnasium Wargentin är belägen mitt i centrala Östersund, med bra kommunikation och närhet till friluftsliv. Precis som alla våra anställda har du tillgång till en mängd olika personalförmåner såsom friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning. 

Möt våra medarbetare

Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att klicka på länken nedan (eller kopiera den och klistra in i din webbläsare). Där har vi samlat några filmer från vår verksamhet. 

Möt våra medarbetare!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/29
Kontakt
  • Gunilla Kvist, 0104902418
Facklig företrädare
  • Anders Stenwall, Sveriges Lärare, anders.stenwall@jgy.se
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb