Jämtlands Gymnasium Wargentin

Jämtlands Gymnasieförbund ansvarar för gymnasieskolan, anpassad gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen i våra medlemskommuner. Förbundets sju skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund.

Jämtlands Gymnasium Wargentin är norra Sveriges största gymnasieskola. Skolan är belägen mitt i centrala Östersund, lokalerna är ljusa och fräscha och har myllrande elevsociala ytor och moderna klass- och arbetsrum. På Jämtlands Gymnasium Wargentin samarbetar vi inom och mellan våra arbetslag och det finns stora möjligheter till kollegialt lärande.

Välkommen att söka jobb hos oss – Tillsammans skapar vi det bästa lärandet!

Beskrivning

Vi söker en studie- och yrkesvägledare till Jämtlands Gymnasium Wargentin för läsåret 24/25. Tjänsten är ett vikariat för föräldraledig medarbetare, eventuellt med möjlighet till tillsvidareanställning från läsåret 25/26 då annan medarbetare går i pension. Tillträde 12 augusti, intervjuer kommer att ske löpande. 

Dina framtida arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare är du en viktig del i skolans elevarbete. Du kommer att vara studie- och yrkesvägledare på både högskoleförberedande och yrkesförberedande program och ingår i elevhälsoteamet på de programmen och arbetar nära såväl elever som rektor och övrig personal.

Arbetet innebär att vägleda gymnasieelever på skolan i nuvarande studier och inför studenten varav stor del av arbetet är att ha kunskap om programmens kurser och strukturer, elevernas studieplaner, fördjupningskurser, antagning och ansökan. Du arbetar också med informationsinsatser mot grundskolans elever inför ansökan till gymnasiet och representerar förbundet i möten med övriga studie- och yrkesvägledare i länet.   

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare. Behörighetsgivande utbildning är meriterande. Du har ett genuint intresse för att stödja eleverna i deras studie- och yrkesval. Du har god förmåga att skapa relationer med skolans elever och personal såväl som med vårdnadshavare och externa aktörer.

Du anpassar din vägledning och ditt bemötande utifrån de personer du möter, är ansvarsfull, självständig i ditt arbete och tycker om omväxlande arbetsuppgifter. Du har en positiv inställning till ditt arbete och till andra människor, samarbetar gärna och är kreativ och lösningsfokuserad. Du får gärna ha erfarenhet av studie- och yrkesvägledning på gymnasienivå sedan tidigare och är väl insatt i och bekväm med den dokumentation och bedömning som förväntas i yrket. IT är ett naturligt verktyg i arbetet.  

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig en trivsam, modern och dynamisk arbetsplats. Du blir en del i studie- och yrkesvägledningsgruppen på Wargentin likväl som i förbundet där kollegialt lärande är en naturlig del. Din arbetsplats är Jämtlands Gymnasium Wargentin beläget mitt i centrala Östersund, med bra kommunikationer och närhet till friluftsliv. Precis som alla våra anställda har du tillgång till en mängd olika personalförmåner såsom friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Möt våra medarbetare

Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att klicka på länken nedan (eller kopiera den och klistra in i din webbläsare). Där har vi samlat några filmer från vår verksamhet. 

Möt våra medarbetare!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-06-15
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/25
Kontakt
  • Ingela Anderzon, 010-4902406
Facklig företrädare
  • Anders Stenwall, Sveriges Lärare, anders.stenwall@jgy.se
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb