Jämtlands Gymnasium Wången

Jämtlands Gymnasieförbund ansvarar för gymnasieskolan, anpassad gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen i våra medlemskommuner. Förbundets sju skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund.

Jämtlands Gymnasium Wången ligger i Alsen, ungefär två mil väster om Krokom. På Wången älskar vi hästar och erbjuder hästnära upplevelser för alla. Vi utbildar talangfulla och elitsatsande aktiva inom hästsporten på flera nivåer. Wången är en av Hästnäringens Riksanläggningar och tillsammans har vi ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Välkommen att söka jobb hos oss – Tillsammans skapar vi det bästa lärandet!

Beskrivning

Vi söker en specialpedagog till Naturbruksprogrammet på Wången. Tjänsten är på 50 % och är en tillsvidareanställning med start höstterminen 2024.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen som specialpedagog på Naturbruksprogrammet kommer du att arbeta förebyggande med att handleda och coacha lärarna i både praktisk och teoretisk undervisning. Du kommer också att arbeta åtgärdande med specifika elever. Som medlem i skolans pedagogiska utvecklingsgrupp samarbetar du med rektor, vår förstelärare och vår elevhandledare. Försteläraren handleder kollegor i språkutvecklande arbetssätt med fokus på yrkesspråk, medan elevhandledaren stöttar eleverna på både grupp- och individnivå.

Eleverna väljer mellan profilerna trav och islandshäst och kommer från hela Sverige och Norden, med cirka 15 % som har norska, danska eller finska som modersmål. Du kommer också att bemanna vår studiegård tillsammans med kollegor varje vecka för att stötta elevernas lärande. För mer information om vår organisering av studier, besök www.wangen.se.

Du blir en del av arbetslaget på Wången och deltar i kollegialt lärande och utvecklingsarbete. Vi fokuserar på relationellt förhållningssätt med tillgänglig och differentierad undervisning.

Vem är du?

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med både kollegor och elever. Du är specialpedagog med gärna erfarenhet av SvA-undervisning samt läs- och skrivinlärning. Vi ser att du tycker om att arbeta med ungdomar och stötta dem i deras utmaningar. Eftersom Wången även erbjuder boende för eleverna, värdesätter vi att du är en god lyssnare som kan guida dem till rätt stöd och hjälp.

För oss är det viktigt att du har en god förmåga att samverka med elever, föräldrar, kollegor och skolledning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du sätter eleven i fokus för att uppnå goda studieresultat. Du ska vara nyfiken och villig att prova olika metoder för att hjälpa eleverna att lyckas i sina studier.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en trivsam, modern och dynamisk arbetsplats. Du kommer att ingå i ett arbetslag som stöttar varandra och uppmuntrar till kollegialt lärande. Precis som alla våra anställda har du tillgång till olika personalförmåner, inklusive friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Möt våra medarbetare

Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att klicka på länken nedan (eller kopiera den och klistra in i din webbläsare). Där har vi samlat några filmer från vår verksamhet. 

Möt våra medarbetare!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Krokom
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/57
Kontakt
  • Elisabeth Englund, 064017415
Facklig företrädare
  • Anders Stenwall, Sveriges Lärare, anders.stenwall@jgy.se
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-29

Tillbaka till lediga jobb