Jämtlands Gymnasieförbund Kansli

Jämtlands Gymnasieförbund ansvarar för gymnasieskolan, anpassad gymnasieskola och delar av vuxenutbildningen i våra medlemskommuner. Förbundets sju skolor ligger i natur- och fjällnära miljöer spridda över fem kommuner – Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund.


Välkommen att söka jobb hos oss – Tillsammans skapar vi det bästa lärandet!

Är du vår nästa ledare? Vi söker en engagerad Områdeschef/rektor för ett av våra rektorsområden!

Beskrivning

Vill du vara med och forma framtidens utbildning? Vi söker en dynamisk och driven områdeschef/rektor som brinner för utbildning och ledarskap. Rektorsområdet inkluderar tre gymnasieskolor – Fyrvalla, Bräcke och Bispgården – med sju spännande yrkesprogram och olika former av kommunal vuxenutbildning. Här får du leda en framstående kunskapsorganisation med cirka 1 200 elever, ett starkt team av sex rektorer och 150 engagerade medarbetare. Vår årliga budget ligger på cirka 190 miljoner kronor.

Områdeschefstjänsten grundas i en fast rektorstjänst med ett tidsbegränsat uppdrag som områdeschef. Anställningen är tillsvidare och på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

Sök redan idag då tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som områdeschef har du det övergripande ansvaret för personal, ekonomi och verksamheten inom rektorsområdet. Du utövar ett indirekt ledarskap och skapar viktiga samarbeten med olika branscher inom näringslivet. I rollen kan det även ingå att vara rektor på deltid. Du kommer att vara en del av förbundets ledningsgrupp och spela en aktiv roll i att driva förbättringsarbetet för hela gymnasieförbundet.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning och erfarenhet av att leda yrkesprogram på gymnasienivå och/eller inom kommunal vuxenutbildning. Det är meriterande om du har genomgått statlig rektorsutbildning. Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser gärna att du har en förmåga att bedriva ett professionellt ledarskap som skapar förtroende och främjar delaktighet.

Som områdeschef/rektor hos oss kommer du att spela en central roll i att navigera genom framtidens utbildningslandskap, inklusive den kommande gymnasiereformen. Vi värdesätter kontinuitet, hög kompetens och förmågan att anpassa sig till förändringar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en trivsam, modern och dynamisk arbetsplats där du blir en del av ett stöttande team med en välfungerande chefsstöds- och servicefunktion. Du får tillgång till en mängd olika personalförmåner, inklusive friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning, som en del av vårt engagemang för ditt välmående och din framtid.

Möt våra medarbetare

Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att klicka på länken nedan (eller kopiera den och klistra in i din webbläsare). Där har vi samlat några filmer från vår verksamhet. 

Möt våra medarbetare!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/52
Kontakt
  • Mikael Cederberg, Förbundsdirektör, 010-4902401
Facklig företrädare
  • Ingela Anderzon, Sveriges Skolledare, 0706583989
  • Björn Westerlund, Sveriges Lärare, 063144262
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-07-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb